Puh. 050 564 8920 · Käyntiosoite: Valtatie 9, 91500 Muhos

Ostoskori ->

Lelut ja aktivointi

Lelut ja aktivointi

Näytetään 1–18 / 182 tuloksesta

Lelut ja aktivointi – pelkkää hömppää vai tutkittuja tuloksia?

Leluista ja lemmikkieläimen aktivoinnista puhuttaessa tulee mieleen pallon heittely ja koirien “tiimarit” erilaisine leluineen ja härpättimineen. Onko lelujen hankkiminen lemmikille turhaa hommaa, vai voiko niistä olla jotain todellistakin hyötyä?

Leluja voi hankkia puhtaasti ajanvietteeksi. Pikkupentujen ja monesti aikuistenkin kissojen tai koirien näkee usein leikkivän pienillä vinkuvilla otuksilla. Ne kuljettavat leluja pitkin asuntoa vailla minkäänlaista näkyvää päämäärää. Ne aktivoivat siis itse itseään. Se on tärkeää lemmikin virikkeellistämisen kannalta, mutta leluilla ja erilaisilla aktivointipeleillä on monesti myös syvällisempiä tarkoituksia. Erilaisilla leluilla voidaan palkita eläimiä monenlaisissa koulutustilanteissa. Oikeantyyppinen lelu tietylle eläintyypille on monesti hyvin todennäköisesti paljon mielekkäämpi palkitsemismuoto kuin monenkirjavat makupalat. Toinen koira tykkää vetoleikeistä, toinen pelaa jalkapallolla ja kissaa voi leikittää kissanmintun tuoksuisilla tekoturkishiirillä. Ammattikouluttajien keskuudessa puhutaan paljon leikeillä palkitsemisesta erilaisissa koulutustilanteissa. On tutkittu, että leikkiminen parantaa koiran ja ohjaajan välistä yhteistyötä ja auttaa suhteen luomisessa ja ylläpitämisessä paremmin kuin erilaiset makupalat.

Leikki ei välttämättä synny itsestään ja leikkimisen opetteluun kannattaa varata aikaa. Varmistu leikkimään ruvetessasi, että repustasi löytyy kokoelma erilaisia mahdollisesti eläintä kiinnostavia leluja. Oikea lelu voi löytyä nopeasti, tai sitten lempilelun löytymiseen kuluu hiukan enemmän aikaa. Yksi asia kuitenkin on varma -jokaiselle eläimelle löytyy varmasti se juuri kyseiselle yksilölle sopiva lelu tai leikki!

Sadepäivien ja/tai muuten vain kiireisten päivien varalle voi halutessaan hankkia koiralle tai kissalle erikseen suunnitellun aktivointipelin. Aktivointipelejä on olemassa monen eri tasoisia, joten pelejen pelaaminen voi olla vaikkapa koko elämän mittainen harrastus. Pelaaminen on eläinten mielestä hauskaa puuhaa ja ne saattavat viihdyttää itseään aktivointipelien ääressä pitkänkin aikaa. Kun helppotasoinen peli on selätetty, voidaan siirtyä seuraavalle vaikeusasteelle. Jokaiselle karvakaverille löytyy varmasti se oikean tasoinen peli!

Miten sinun lemmikkisi viettää aikaa? Tykkääkö se painia erilaisten lelujen kanssa, vai rauhoittua mieluummin erilaisten aktivointipelien äärellä?