Raakaruokinta & barffauksen aloittaminen

Koiran raakaruokintaTouho_raakaruoka

BARF jäljittelee mahdollisimman tarkasti koiran lajityypillistä ravintoa. Barffatessa koiralle tarjotaan raakaa ruokaa, jota koiraeläimet söisivät luonnossakin: lihaa, luita ja sisäelimiä sekä pieni määrä kasviksia.

Tämän vuoksi BARF on luonnollisinta mitä voit koirallesi tarjota.

Onko barffauksen aloittaminen vaikeaa?

Koiran raakaruokinta on helpompaa kuin monenmoisia nettikeskusteluita lukiessaan voisi kuvitella. Ripauksella perisuomalaista maalaisjärkeä pärjää jo varsin pitkälle.

Vielä jokunen vuosi sitten barffaus edellytti suurempaa perehtymistä koiran ruokintaan. Nykyään tarjolla on niin monenlaisia eri vaihtoehtoja aloittaa barffaus h e l p o s t i, ettei se ainakaan "lajin" monimutkaisuudesta jää kiinni.
Monet raakaruoka-valmistajat ovat kehittäneet erilaisia "valmisaterioita", joiden kanssa barffauksen aloittaminen käy leikiten, eikä omistajalle kasva harmaita hiuksia.
Yleensä tuotteet sisältävät valmiiksi kolmen eri eläimen lihaa, luita ja sisäelimiä, ja ne sopivat kaikille koiraroduille.

Barffauksen aloittaminen valmisaterioiden avulla on helppoa

Valmisaterioilla(MUSH Vaisto, -MIX jne.) barffauksen aloittaminen on helppoa, eikä aiempaa kokemusta BARFista vaadita.
Jos koiran ruokavalio koostuu yksinomaan valmisaterioista, koiralle ei tarvitse antaa erikseen luita.
Yleensä koira saa tarvitsemansa määrän luuta valmisaterioista, mutta mikäli haluat tarjota koirallesi pureskeltavaa, ajanvieteluu on tähä kelpo vaihtoehto.

Minkä verran BARF -ruokaa annetaan?

Täysikasvuisen koiran pitäisi syödä päivittäin BARF-annos, joka vastaa 2–5 % sen painosta. Lähtökohta täysikasvuisen koiran kohdalla voi olla esimerkiksi 2,5 %.

Jokainen koira on kuitenkin yksilö, ja optimaalinen annoskoko riippuu muun muassa iästä, aktiivisuudesta, aineenvaihdunnasta ja elinympäristöstä.
Kun seuraat aktiivisesti lemmikkisi terveyttä, osaat kyllä helposti arvioida tarpeellisen ruoan määrän. Jos koira on hoikassa kunnossa olevan näköinen, voit nostaa sen ruoka-annoskokoa hetkellisesti (tai pysyvästikin).
Pullealle koiralle ruokaa kannattaa antaa taas hieman maltillisemmin. Ihan niinkuin meille ihmisillekin 😉
Simppeliä eikö totta?

Kuinka usein?

On suositeltavaa, että täysikasvuiselle koiralle annetaan BARF-ruokaa kerran tai kaksi päivässä. Harvakseltaan ruokailu on koiralle luontevaa, sillä luonnossakin koiraeläimet syövät kerralla yhden suuremman aterian ja paastoavat loppupäivän. Jotkut koirat voivat olla nirsoja tai jopa kieltäytyä ruoasta, jos sitä on tarjolla liian usein. Jos koirasi on tottunut syömään useamman kerran päivässä, voit toki huoletta jatkaa näin.

Jos koira kieltäytyy syömästä

Uusiin asioihin tottuminen voi viedä aikaa. On täysin normaalia, että koira reagoi kuivamuonan vaihtuessa BARFiin, koska se ei ole tottunut yhtä ravinteikkaaseen ruokaan. On myös mahdollista, että koira oksentaa uuden ruokavalion alussa luun kappaleita, joita se ei ole pystynyt vielä sulattamaan. Koiralla saattaa myös esiintyä vatsavaivoja. Oireet loppuvat itsestään, yleensä viikon tai kahden viikon kuluessa, kun koira tottuu uuteen ravintoonsa.

Tutustu koirien raakaruokatuotteisiimme!

Lähde: www.musfbarf.com